Grange, South Australia

The clients approached us with their own plans to fully renovate their existing property in Grange, South Australia. The property was extremely dated with a brown brick facade, terracotta tiled roof, plenty of arches and even some white concrete balustrade! It was also originally three separate units, two located on the upper floor and one located on the lower floor. The design and brief was to completely transform this unsightly block into a single, functional, modern dwelling.

The majority of the first unit was dedicated to bedrooms, study and bathrooms. The second unit incorporates the majority of the living areas including kitchen, dining, living, butler’s pantry and a couple of amazing balcony areas with stunning views over Grange beach. Stairs were installed internally to allow access down to the third area which has become a leisure zone.

The virtually unused two storey void to the side of the original units where the utility zone and access stairs were located was now essentially to be filled in with an above ground concrete pool and decking area that all would align with the terrace area.

The end result as I am sure you would agree is simply amazing. Sitting in the pool you now have a direct view out to Grange beach and jetty. This is definitely one of our favourite builds and our clients are very happy with the outcome.