Glengowrie, South Australia

The brief from our clients on this home was to design a spacious, open plan, light filled home that was also energy efficient for their growing family.

Being a south facing block you always run the risk of living in a dark rear living area, so a number of clever design & construction elements were brought in to maximise natural light penetration and to take advantage of thermal mass.

A large courtyard was formed to the side of the design and full height north facing glazing installed to the Living area. Reflected light is also captured through the large expanse of glazing across the rear. The ceiling and wall insulation was bulked up and roof blanket was added. Underfloor hydronic heating was also installed to the owners delight.

The fit-out is simplistic, clean and modern. A contemporary rendered facade with feature stacked stone entry along with some amazing landscaping completed by the owners really make this home a pleasure to have been involved with. Very happy clients indeed.