Rostrevor, South Australia

The brief on this job was to design and build a single storey family home to house our clients existing family of five. It was to use space cleverly and effectively in order to keep the footprint to a minimum as they wanted to retain as much of their back yard as possible for their 3 young children to enjoy.

The design incorporates some clever use of very simple techniques to achieve a spacious feel. The Master bedroom for example isn’t overly large; however having it lead directly into their luxurious Ensuite makes it feel really open and spacious.

The kids bedrooms are all joined by large oversized cavity sliding doors which when opened allow the kids to traverse and play with each other without the need to enter and exit through hallway doors. It works really well.

The Kitchen/Dining/Living area is a large open plan design with beautiful splashback and highlight windows incorporated into the Kitchen design with allow plenty of northern light to penetrate. A spacious home theatre room and study area are directly accessible from the main living area and a pull down double bed in the home theatre works great for their interstate friends who are visiting.

The Double garage is connected via a Laundry & Pantry directly into the Kitchen for easy access and the entire house is finished off with beautiful mahogany timber floors. The Alfresco area is great for entertaining and leads down to a fantastic pool and spa area with paved and landscaped backyard.

The clients were keen to use recycled products wherever possible giving this brand new home a very eclectic feel. With the use of a rendered look concrete facade, this home is certainly unique and the owner’s personalities are definitely reflected in every aspect of this design.